Open Source EVENT 2017

YES, we’re OPEN SOURCE

Op 13 mei 2017 vindt Nederlands tweede Open Source Event plaats in De Bibliotheek Tilburg-Centrum: 

Linux Presentation Day
CoderDojo – Global ScratchDay
KlimaatHack – IoT Hackathon
Robotica
VR-Minecraft

Een greep uit het programma van het Open Source Event in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Op zaterdag 13 mei a.s. van 12-17 uur kan je zien, doen, meemaken en leren over Open Source. Programma HIER.

Delen wat je maakt én delen hoe je het maakt: dat is Open Source!

Niet alleen software kan Open Source zijn – alles wat gratis te gebruiken is en waarvan het ontwerp vrijgegeven is om te bewerken en te verbeteren is Open Source. Zoals bijvoorbeeld community design of een doe-het-zelf WikiHouse.
Er bloeit een levendige trend om kennis en diensten kosteloos en open aan te bieden. Van bedrijfsvoering tot beeldende kunst, steeds meer mensen zien de toekomst in belangeloos delen.  Deel onze Poster svp!

SCROLL_TEXT

LEF houdt zich bezig met het presenteren en demonstreren van Open Source (Software).
Het delen van kennis en vaardigheden wordt een steeds groter wordend goed in onze samenleving.
Open Source vind je op veel gebieden. Zo is er Open Music en kan je op een site als https://www.jamendo.com/en legaal, zonder te moeten betalen, muziek van nieuwe bands en muzikanten downloaden.

Er zijn ook:
Open Books
Open Movies
Open Photo’s
Open Education.

Open Source Software.
LEF richt zich vooral op de Open Source Software (OSS) voor Linux besturingen. Maar veel Open Source Source Software is er ook voor de platforms van Windows en Apple.
Dat geldt bv. voor LibreOffice (alternatief voor Microsoft Office) en Gimp (alternatief voor Photoshop). Met LEF kan je leren hoe je deze software zelf ook kunt gebruiken.

Meer informatie en advies? Kom naar de Open Source Inloop in de Open Source Space van het Digilab (Bibliotheek MB – Tilburg Centrum). Elke zaterdagmiddag 13-17u.

Open Source Startpagina
Uitstekende website met links naar alles over Open Source (Software). Klik hier.