Linux Open Source Inloop
Iedere zaterdagmiddag kan je in de Open Source Space van het Digilab (Bibliotheek Tilburg Centrum) binnenlopen voor informatie, advies of een testdrive op een van onze Linux Laptops.
Maak kennis met de besturingssytemen Ubuntu en Linux-Mint. Ontdek alle Open Source Software die je daarbij kunt gebruiken. Open Source Software is vrij verkrijgbaar: Officepakket ‘LibreOffice’, Photo-editor GIMP, Mediaspeler VLC en Internetbrowser FireFox.
Tijdens de Open Source Inloop kunnen we je leren hoe je dit alles kunt gebruiken op je eigen computer. Heb je een oudere pc of laptop en wil je het uitproberen: Neem mee en installeer het op je computer. We helpen je daarbij!

 

Linux-Open Source Cursus
LEF geeft ook een basiscursus Linux-Open Source in het CursushuisMB, ondergebracht in de Bibliotheek Tilburg Centrum.
In 4 bijeenkomsten van 2 uur leer je te werken met Ubuntu en Mint en het gebruiken van bijbehorende, Open Source Software

Data: 3-10-17-24 november 19-21u.
Kosten: €100,- p.p. incl. lesmateriaal.
Info: www.bibliotheekmb.nl/

Op verzoek beschikbaar goede desktop-pc (gereviseerd, Dell) om thuis ermee verder te gaan (in eigendom).

 

Raspberry TEdBox: Programmeren met LEF
Op 6 november presenteren wij de Raspberry TEdBox; Een Technologie EDucatie-Ontdekdoos om jongeren te leren programmeren met de minipc ‘Raspberry Pi’. Iedere TEdBox heeft een eigen onderwerp en geeft als resultaat een leuke gadet, slimme oplossing of verrassende app. De Raspberry Pi is ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge en biedt een betaalbaar middel voor programmeerlessen op school.
LEF biedt medio 2015 TEdBox Workshops aan voor voortgezet onderwijs scholen met het RaspberryPi TEdBoxen-pakket. Een schoolklas kan dan kiezen uit het werken aan de 16 veschillende onderwerpen van de TEdBoxen.
Enkel Items zijn: Pi in the Sky, CloudPi en MeArm-(robotarm) Pi.

Pagina Overzicht TEdBoxen.

Er zijn 4 TEdBoxen klaar in Beta. Links verwijzen naar de Google Drive pagina.

0